کارآزماییهای تصادفی کنترلشده(RCTs)، رویهای(طرز عمل) را در یک نمونهی بطور تصادفی انتخابشده از افراد امتحان میکند. در داروسازی RCTs از آزمایش سوکور[1] استفاده میکنند؛ بنابراین محققان نمیدانند کدام یک از مصرفکنندگان درمان دریافت کردهاند و کدام یک تنها مُسکن مصرف کردهاند. استفاده از RCTs در سایر رشتهها درحال افزایش است. این روش که معمولاً بهعنوان استاندارد طلایی ارزیابی دیده میشود میتواند تا حدودی اتکاناپذیر باشد. همچنین این روش، بهترین روش برای پیوند با سایر متدهای تحقیق است.
بطورکلی، کارآزماییهای تصادفی کنترلشده، مطالعات آیندهنگر هستند که اثربخشی یک مداخله را اندازهگیری میکنند. اگرچه هیچ مطالعهای به تنهایی قادر به اثبات علیت نیست، تصادفیسازی، سوگیری را کاهش میدهد و ابزار دقیقی برای بررسی روابط علت و معلولی بین مداخله و پیامد ارائه میکند. این به این دلیل است که عمل تصادفیسازی، ویژگیهای شرکتکننده(هم مشاهدهشده و هم مشاهدهنشده) را بین گروهها متعادل میکند و اجازه میدهد هر گونه تفاوت در نتیجه را به مداخله مطالعه نسبت دهد.
[1] آزمایشیست که معمولاً در مورد انسانها به انجام میرسند، عواملی که میتواند باعث منحرف شدن نتیجه آزمایش شوند هم از دید شرکتکننده و هم از دید مسئول (یا مسئولان) انجام آزمایش مخفی میمانند. در بیشتر موارد این آزمایش به منظور دستیابی استاندارد بالاتر علمی انجام میشوند.
The Open Book of Social Innovation
https://www.nesta.org.uk/report/the-open-book-of-social-innovation/